<< Thomas Beijer – Zondag 21 maart 2021
Grigory Sokolov – Zondag 16 mei 2021 >>

GEANNULEERD
Enrico Pace ‘Hommage aan Liszt II’

Zondag 11 april 2021
20.15 uur – Grote Zaal – Koninklijk Concertgebouw

Alle concerten in het seizoen 2020-2021 zijn geannuleerd. Kaartkopers worden door Het Concertgebouw nader geïnformeerd. Lees het volledige persbericht >>

PROGRAMMA

 Franz Liszt Harmonies poétiques et religieuses (compleet)

Programmawijzigingen voorbehouden

1e rang 55,00 • CJP/65+ 42,00
2e rang 44,00 • CJP/65+ 34,00

BIOGRAFIE

Flegmatieke Italiaan terug met poëtische Liszt

Sinds pianist Enrico Pace in 1989 het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht won, is hij een graag geziene solist in de belangrijkste concertzalen, variërend van de Londense Wigmore Hall tot vele memorabele recitals in de serie Meesterpianisten en het Amsterdamse Concertgebouw. Ook is hij regelmatig te beluisteren op vele belangrijke muziekfestivals, zoals die van Verbier, Luzern en Schleswig-Holstein.

Enrico Pace (1967) groeide op in de Italiaanse stad Rimini: “Ik kom uit een gezin waar veel liefde voor muziek was. Mijn vader had een grote lp-collectie waar ik als kind gebiologeerd naar luisterde. Ik herinner me dat vooral Liszts pianoconcerten veel indruk op mij maakten. Blijkbaar had ik toen al een bijzondere band met zijn muziek. In het begin hadden we thuis geen piano, maar bij familie stond er wel één. Toen mijn ouders zagen dat ik er veel plezier aan beleefde, kochten ze een piano. Daarvoor ben ik ze nog steeds erg dankbaar.”

lees verder