<< Enrico Pace – Zondag 11 april 2021
András Schiff – Zondag 6 juni 2021 >>

GEANNULEERD
Grigory Sokolov

Zondag 16 mei 2021
20.15 uur – Grote Zaal – Koninklijk Concertgebouw

Alle concerten in het seizoen 2020-2021 zijn geannuleerd. Kaartkopers worden door Het Concertgebouw nader geïnformeerd. Lees het volledige persbericht >>

PROGRAMMA

programma wordt nader bekend gemaakt

Programmawijzigingen voorbehouden

1e rang  87,50 • CJP/65+ 65,00
2e rang 69,00 • CJP/65+ 52,00

BIOGRAFIE

Sublieme vrijheid en meesterlijke controle

Sublieme vrijheid en meesterlijke controle

Grigory Sokolov is zonder twijfel een van de indrukwekkendste levende pianisten. De Russische grootmeester is ieder seizoen te gast in de serie. Alles wat hij aanraakt verandert in goud. Als er iemand is die een duidelijk idee heeft over hoe muziek moet worden uitgevoerd, dan is het Grigory Sokolov. Hij zet muziek met zoveel overtuigingskracht naar zijn hand, dat het vanzelfsprekend is en toch als nieuw klinkt. Sokolov leeft in zijn eigen wereld. Hij drukt een eigen stempel op de muziek zonder de componist geweld aan te doen, lijkt op een andere planeet te leven van waar hij een breder zicht heeft dan wij – gewone stervelingen. Zijn spel is een zoektocht naar de essentie, naar diepere lagen. Onder zijn handen wordt ieder bekend stuk een ontdekking. Sokolov is superieur, maar nooit arrogant; hij staat boven alles, maar stelt zich vooral ten dienste van de muziek op.

Naar aanleiding van een van zijn voorgaande concerten schreef een recensent zeer treffend: “Sokolov is zó authentiek, overtuigend en geloofwaardig in zijn vertolkingen, dat zijn spel ver uitstijgt boven de modieuze vraagstukken die het muziekleven beheersen. (…) Wanneer Sokolov speelt zijn dat soort vragen, die eigenlijk vooral getuigen van menselijke en muzikale onzekerheden en de behoefte een muzikale betweter te willen zijn, eenvoudigweg niet meer aan de orde, omdat het volmaakt gezaghebbende spel van Sokolov al dit aardse volledig overstijgt.”

lees verder